top of page

Ομαδοσυνεργατική μέθοδος - Β΄ Μέρος - Πειραιάς, 16-11-2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ _____ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ _____ 9H ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ Ταχ. Δ/νση: Μεθώνης 117 Ταχ.Κωδ.: 18546, Δραπετσώνα Πληροφορίες: Γεώργιος Δ. Μπαλαμώτης (: 2104133730, 2104176752 e-mail: symea9@sch.gr Πειραιάς 5-11-2012 Αριθ. Πρωτ: 80 ΠΡΟΣ: Συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς Τ.Ε. της 9ης Περιφέρειας Ε.Α.Ε. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 1. Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. και Δ.Ε. Αττικής. 2. Τμήμα Ε.Π.Κ. Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. και Δ.Ε. Αττικής. 3. Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά. 4. Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά για Παιδιά με Αυτισμό

Θέμα: «Ομάδες εργασίας με στόχο την προώθηση της ομαδοσυνεργατικής μεθόδου στο σχολείο: βιωματική προσέγγιση – Β΄ Μέρος»

Καλούνται οι εκπαιδευτικοί των Τ.Ε. που δήλωσαν συμμετοχή για το Πρόγραμμα «Ομάδες εργασίας με στόχο την προώθηση της ομαδοσυνεργατικής μεθόδου στο σχολείο: βιωματική προσέγγιση», να παρακολουθήσουν το B΄ μέρος του προγράμματος. Το Β΄ μέρος του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16-11-2012, ώρα 12:00-14:00, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα, στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά για Παιδιά με Αυτισμό (Συγκρότημα Ράλλειων Σχολείων – Πυθαγόρα 24 και Τζαβέλλα, Διευθυντής: Παπαδόπουλος Νίκος, τηλ: 2104210077)[1], με τον ψυχολόγο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πειραιά για Παιδιά με Αυτισμό, κ. Καρπενησιώτη Στάθη (κλινικός ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής).

Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί να βρίσκονται στο χώρο πραγματοποίησης του σεμιναρίου όχι αργότερα από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης για να είναι δυνατό να τηρήσουμε και να αξιοποιήσουμε το χρόνο της συνάντησης. Παρακαλούνται, επίσης, να έχουν αποστείλει μέχρι την Πέμπτη 15-11-2012 την έκθεση αποτίμησης της πρώτης συνάντησης.

Ο Σχολικός Σύμβουλος

της 9ης Περιφέρειας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

με έδρα τον Πειραιά

Ομάδες εργασίας με στόχο την προώθηση της ομαδοσυνεργατικής μεθόδου στο σχολείο: βιωματική προσέγγιση.

Καρπενησιώτης Στάθης

Ψυχολόγος στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο για Παιδιά με Αυτισμό

Κλινικός ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής

Οι σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι αναδεικνύουν την ανάγκη εφαρμογής της ομαδοσυνεργατικής προσέγγισης ως μέσου αξιοποίησης της εργασίας του εκπαιδευτικού.

Η ουσιαστική συνεργασία, ως αποτέλεσμα της ομαδοσυνεργατικής μεθόδου, στηρίζεται στο αίσθημα συμμετοχής, κατανόησης και αποδοχής. Δεν είναι πάντα δεδομένη στο χώρο της εκπαίδευσης, αλλά συχνά αποτελεί βασικό ζητούμενο στο πλαίσιο της συνεργασίας μιας ομάδας εκπαιδευτικών.

Στο σεμινάριο θα επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε με βιωματικό τρόπο και να αποκρυπτογραφήσουμε τους παράγοντες εκείνους που προάγουν ή λειτουργούν ανασταλτικά ως προς την ομαδοσυνεργατική προσέγγιση.

Πρόγραμμα:

Β΄ Μέρος

- Θεωρητική εισαγωγή με έμφαση στη συζήτηση.

- Συζήτηση για τα συμπεράσματα, θετικά ή αρνητικά, από την προηγούμενη εμπειρία της ομάδας.

- Ομάδα - Ανακοίνωση συμπερασμάτων από την παρουσίαση ενός περιστατικού.

5 views0 comments

Recent Posts

See All

«Παιδαγωγική συνάντηση εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης - Πρόγραμμα ΕΣΠΑ» - Πειραιάς, 8-3-2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ _____ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ _____ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 9HΣ

"Αυτισμός και διδακτική προσέγγιση στο μάθημα της Πληροφορικής" - Κορυδαλλός, 18-1-2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ _____ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ _____ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

bottom of page