top of page

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην Ε.Α. & Ε.Ε. - Σ.Μ.Ε.Α.Ε. Π.Ε. ΚΑΙ Δ.Ε. - Πειραιάς, 27-3-2020

Digitally signed by: GEORGIOS BALAMOTIS Date and Time: 3/26/2020 12:32:35 PM ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πειραιάς, 27-3-2020 Α.Π. Τ.Υ. Προς: Σ.Μ.Ε.Α.Ε. Π.Ε. και Δ.Ε. Κοιν: Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά Διεύθυνση Δ.Ε. Πειραιά Τ.Ε.Θ. της Διεύθυνσης Π.Ε. Πειραιά Τ.Ε.Θ. της Διεύθυνσης Δ.Ε. Πειραιά Σ.Ε.Ε. 6ου ΠΕΚΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡ. Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 6ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ Ταχ. Δ/νση : Μεθώνης 117 Τ.Κ. – Πόλη : 18546 - Πειραιάς Πληροφορίες : Γεώργιος Δ. Μπαλαμώτης geobalamotis@sch.gr Τηλ.: 210 4133730, 2104176752 2104176995, 2104176798 Fax : 2104176752 2104176798 Email: 6pekesat@sch.gr Θέμα: «Ζητήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην ειδική αγωγή και την ενταξιακή εκπαίδευση». Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, Διευθύντριες και Διευθυντές των Σ.Μ.Ε.Α.Ε., εύχομαι να είστε όλες και όλοι καλά, εσείς και οι οικογένειές σας. Είναι αλήθεια ότι τα θέματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μας έχουν προβληματίσει όλους, ειδικά όσον αφορά τα ειδικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Προτείνω να σκεφτούμε απλά και να αποβάλουμε το άγχος. Τα σχολεία μας και όλοι εμείς, ως εκπαιδευτικοί και ως άνθρωποι /συνάνθρωποι, θα δηλώσουμε στους γονείς και στους μαθητές μας την ενεργή μας παρουσία, την απόφασή μας και τη διάθεσή μας να αποτελέσουμε όλοι και όλες μια ομάδα υποστήριξης, αλληλοϋποστήριξης, αλληλεπίδρασης και διάδρασης. Είμαστε εδώ, ενεργοί, επικοινωνούμε και δρούμε. Σας αποστέλλω συνδέσμους στην ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα e-me και παρακαλώ να τους προωθήσετε στους εκπαιδευτικούς / Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. των σχολικών σας μονάδων προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή και να γίνουν μέλη στην ομάδα στην οποία αντιστοιχούν. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί των Ε.Δ.Ε.Α.Υ. δηλώνουν συμμετοχή στην ομάδα 1. 1. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, Ε.Ε.Π. ΚΑΙ Ε.Β.Π. Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ https://e-me.edu.gr/groups/ekpaideutikoi-smea-prwtovathmia 2. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, Ε.Ε.Π. ΚΑΙ Ε.Β.Π. Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Δ.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ


Στόχος μας είναι να μοιραζόμαστε όλοι τις εργασίες που προτείνει ο κάθε συνάδελφος σε κάθε σχολείο (αρχεία, σύνδεσμοι, βίντεο, παιχνίδια, ιστοσελίδες κ.λπ.) ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να παίρνουμε ιδέες και να εκφράζουμε απόψεις, ερωτήματα και απορίες.

Για τη μικρή ομάδα των Διευθυντριών και Διευθυντών των ΣΜΕΑΕ Π.Ε. και Δ.Ε. παρακαλώ να δηλώσετε συμμετοχή στον ακόλουθο σύνδεσμο. Στόχος μας είναι να μοιραζόμαστε ιδέες, προτάσεις, σκέψεις, εργασίες και να διατηρούμε δημιουργική επικοινωνία.

3. ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΜΕΑΕ Π.Ε. ΚΑΙ Δ.Ε. ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ Π.Ε. ΚΑΙ Δ.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ

Θα υπάρχει επικοινωνία με τους Διευθυντές / Διευθύντριες των Σ.Μ.Ε.Α.Ε. κάθε Παρασκευή μέσω webex ή skype σε ώρα που θα σας σταλεί με e-mail. Είμαι στη διάθεσή σας να συμμετέχω σε τηλεδιασκέψεις των Σ.Μ.Ε.Α.Ε. με τους εκπαιδευτικούς, αν προσκληθώ και είναι εφικτό.

Καλή δύναμη και υγεία για όλους μας.

Γεώργιος Δ. Μπαλαμώτης

Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης

4 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page